Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klíma karbantartása - Miért fontos? Hogyan történik? Milyen gyakran szükséges?

. A klíma rendszeres és szakszerű karbantartása elengedhetetlen a megfelelő működéshez és a meghibásodás elkerüléséhez. Ezért egy klímaberendezés esetén nem csak akkor szükséges hívni a szerelőt, mikor már baj van, vagy valami nem működik. Ha a karbantartásra nem fordítunk kellő figyelmet, akkor az az egészségünkre és a pénztárcánkra is rossz hatással lehet.


Miért fontos a klíma rendszeres és szakszerű karbantartása?


 Egészség:
A levegő tele van porral, atkákkal, baktériumokkal, vírus-részecskékkel, és számos olyan láthatatlan szennyeződésekkel (pl. füst, állatszőr stb.), melyek használat során lerakódnak a klímánk beltéri egységében. Ezek a lerakódott szennyeződések rendkívül káros hatással vannak az egészségre. Különösen veszélyesek, mert szabad szemmel nem látjuk őket, és eleinte talán nem is érezzük hatásukat.

Karbantartáskor nem elegendő csupán befújni a klímánkat egy "klímatisztító spray"-vel. Az ilyen szerek nem képesek eltávolítani a lerakódott szennyeződéseket, ezért elengedhetetlen a klíma hőcserélőjének az átmosása magasnyomású mosóval. A klímatisztító spray-k a dezodorhoz hasonlíthatóak - hasznosak, de nem helyettesítik a fürdést.

 Hatékonyság:
Ha bizonyos időközönként nincs alaposan átmosva a klíma, az a készülék teljesítményének romlásához is vezet. Ez pedig növelni fogja az villanyszámlánkat és csökkenti készülékünk élettartamát. A rendszeres és szakszerű klíma karbantartás a felhasználó igényeit szolgálja, hogy valóban élvezni tudja a berendezés nyújtotta előnyöket és kényelmet.

 Garancia:
Nem mellékes szempont az sem, hogy az évenkénti karbantartás elvégeztetésével megőrizheti a készülék gyártó által vállalt garanciáját, sőt akár kiterjesztett garancia időre lehet jogosult.
 

Milyen gyakran szükséges elvégeztetni?

A karbantartás gyakoriságának szükségességét több tényező is befolyásolhatja. Amennyiben fűtésre is használjuk a klímánkat, vagy ha a garanciális feltételek megkívánják, akkor évente legalább kétszer szükséges elvégeztetni a karbantartást. Egyszer tavasszal, és egyszer ősszel.
Hajlamosak lehetünk arra, hogy halogassuk, vagy akár teljesen el is felejtsük az évenkénti klíma tisztítást, és csak akkor gondoljunk rá mikor már beütött a hőség és égetően szükség lenne a készülék használatára. Azonban ilyenkor, a főszezonban, előfordulhat, hogy hosszabb várólistára kerül mindenki, és így sajnos a klíma beindítása is várat magára. Ha előrelátóak vagyunk, akkor már tavasszal igényeljük a karbantartást, így a kánikula beálltával egyszerűen csak bekapcsoljuk a készüléket, tudván, hogy tökéletesen tiszta és friss levegőt várhatunk tőle az elkövetkezendő hónapokban. Nem mellesleg, még olcsóbban is "megússzuk", ha nem a főszezonban jut eszünkbe a dolog.  A nyáron "megizzadt" klímánknak pedig bizony ősszel is szüksége van egy alapos tisztításra, kifejezetten ha fűtésre is használjuk a készüléket.   Összegezve, a klímánk rendszeres és szakszerű karbantartása hozzájárul:

 Egészségünk védelméhez,
 Készülék hatékonyságának megőrzéséhez,
 Készülék élettartamának növeléséhez,
 Garanciaidő kiterjesztéséhez / megőrzéséhez.Hogyan történik a Klíma Tenkes által végzett professzionális karbantartás?

1. Hőmérséklet (beszívott és kifújt) és légsebesség mérése a tisztítás megkezdése előtt:


2. Szúnyoghálószerű szűrők tisztítása (bal oldalon a tisztítás előtti, jobb oldalon a tisztítás utáni állapot):3. Beltéri egység burkolatának eltávolítása, burkolat megtisztítása:

4. Speciális gumis takaró felhelyezése a beltéri egységre, hogy ne kerüljön semmi a falra, vagy a padlóra:5. Hőcserélő átmosása magasnyomású mosóval, vírus- és baktériumölő fertőtlenítő folyadékkal:
A hőcserélő: A koszos folyadék ami a tisztításkor a klímából kifolyik: 


6. Elektromos bekötések ellenőrzése a beltéri egységben:7. Kültéri egység tisztítása


Kültéri egység tisztítás előtt: 


8. Légsebesség és hőmérséklet ismételt mérése a karbantartás befejezésekor: 


Esedékes lenne klímája karbantartása?
Tájékozódjon árainkról, és rendelje meg online!

Érdekel

 

 

Kérjen tőlünk ingyenes megoldási javaslatot még ma,
szívesen segítünk!

Tartalomhoz tartozó címkék: Karbantartás