Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Beszerelés

Beszerelés

A beszerelés a felméréssel kezdődik, hogy megismerjük az Önök igényét, tájékozódjunk a beszerelés körülményeiről. Ez történhet ingyenesen ONLINE FREE módon és történhet fizetős módon helyszíni kiszállással.

Az ingyenes ONLINE FREE felmérés megkívánja az Önök együttműködését. Képeket és alaprajzot küldenek részünkre. Ehhez segítséget és gondolatok szempontok rendezését segítő email tájékoztatót küldünk.

A fizetős felmérés egy órás helyszíni felmérést és szaktanácsadást foglal magában. Az ára 10.000 Ft. Az egy órában benne van a kiszállási idő is. A díjban pedig benne van a kiszállás széndioxid (CO2) terhelés díja is.

A célunk: ZeroCO2

Magyarország első ZeroCO2 klímatechnikai vállalkozása vagyunk. A ZeroCO2 egyszerű jelentése: teljesen környezet - és ember barát. Azt szeretnénk, ha minél több embertársunkat meg tudnánk nyerni a környezettudatos, együttműködő gondolkodásnak. Ezért amit meg tudunk oldani üzemanyag füstölés nélkül, akkor azt oldjuk meg üzemanyag füstölés nélkül. Online. Együttműködés által.

Aki idős, vagy nem tud együttműködni a legjobb indulat mellett sem, mert pl. nincsenek elektronikus eszközei, ott szívesen állunk rendelkezésre hagyományos módon.

 

 

Önre is vigyázunk!

A jelenlegi korona-vírushelyzetre való tekintettel fokozottan körültekintőek vagyunk munkavégzésünk során.

► A klímabeszerelés előkészítését együttműködő partnereinkkel 100%-ban online végezzük el, ahogyan ezt eddig is tettük. Ez a módszer környezet- és pénztárcabarát, emellett időtakarékos, és elősegíti a fertőzés elkerülését.

► Kollégáink maszkban, kesztyűben és cipővédő lábzsákban dolgoznak.
Önt is arra buzdítjuk, hogy tegye meg a szükséges óvintézkedéseket!


Bármely szolgáltatásunkat végezzük el Önnél, a kiállított számlát,
(amelyet elektronikus úton küldünk ki) lehetősége van banki átutalással kiegyenlíteni.

 

 

A Klíma Tenkes beszerelési tájékoztatója:


A felszerelés költsége:

A telepítés akciós (bruttó) alapdíja mono készülékek (egy kültéri-egy beltéri) esetén:

- Alapdíj 3,5 kW-ig: 69.000 Ft

- Alapdíj 3,6 kW és 7,0 kW között: 89.000 Ft

- Alapdíj 7,0 kW és 10,0 kW között: 109.000 Ft

- Alapdíj 10,0 kW felett: egyedi díjszabás

Ezen összegek tartalmazzák az általános 3 méter távolságon belüli komplett installációt, egy fal áttörésével, normál falszerkezet és átlagos körülmények esetén. Ez nagyságrendileg a szabadpiaci ár fele, méghozzá a márkaszerviz kivitelezésében, felelősségvállalásával és műszaki hátterével. Az ár része a kültéri konzol, a szükséges vízelvezető csatorna, a speciális, asszimetrikus, szigetelt rézcsövek, a falon kívüli kábel csatornák, a szükséges elektromos szerelési anyagok az egységek között, illetve az áram ellátási pontig (max. 1,5m a beltéritől), az egyszeri kiszállás, és a munkadíj.

Amennyiben hiányzik a beltéri egységhez szükséges elektromos hálózat, az ár nem tartalmazza ennek kiépítését. (Konnektor, vagy fali doboz, nem messzebb mint 1,5m-re a beltéri egységtől - egyedi ajánlat szükséges.)


 

A felszerelés költsége multi rendszerek esetében:

Az alapdíj (bruttó) tartalmazza 1 db kültéri egység és 1 db beltéri egység beszerelését a mono gépeknél feltüntetett normál körülmények között. 

- Multi alapdíj 3,5 kW-ig: 69.000 Ft

Multi alapdíj 3,5 kW és 7,0 kW között: 89.000 Ft

- Multi alapdíj 7,0 kW és 10,0 kW között: 109.000 Ft

- Multi alapdíj 10,0 kW felett: egyedi díjszabás


A második és minden további beltéri egység beszerelése darabonként (bruttó):

- Multi beltéri beszerelés 3,5 kW-ig: 45.000 Ft/db

- Multi beltéri beszerelés 3,5 és 7,0 kW között: 55.000 Ft/db

- Multi beltéri beszerelés 7,0 és 10,0 kW között: 65.000 Ft/db

 

Összefoglaló tájékoztatás a kiegészítő tételek költségeiről: 
Az árak bruttó árak és megkezdett méterenként értendőek.

Személyes felmérés, helyszíni tanácsadás, kiszállással   (Ha lehet, válassza az ONLINE FREE ingyenes felmérést! Ez a környezetbarát.)                                                                                                       10.000  
Ft
 5 napon belüli szerelés felár (korlátozott, érdeklődjenek telefonon)
 
 59.000 Ft

 tetszőleges korábbi időpont, mint amit a normál díjas időpontokra adni tudunk - szerelés felár (korlátozott, érdeklődjenek telefonon)

 
 39.000 Ft/db

 Munkanaptól eltérő időpontban igényelt szerelés felár (korlátozott, érdeklődjenek telefonon)

 
 59.000 Ft/db
 A kültéri és beltéri egység közötti csőhossz 3m-t meghaladó része
 3,5 kW teljesítményig
 9.000 Ft/m
 A kültéri és beltéri egység közötti csőhossz 3m-t meghaladó része
 3,5 - 6,8 kW teljesítményig
 10.000 Ft/m
 Ha a kültéri és a beltéri egység közötti csőhossz meghaladja az 5m-t
 további költség a hűtőközeg rátöltés, az 5m feletti részre
 2.000 Ft/m
 Normál kettős gumiágyba süllyesztett csavarzattal ellátott rezgéscsillapító gumibak 39*22 mm
 (csendesebb működés, nincs fémes kapcsolat a kültéri és a konzol között)
 4.500 Ft/készlet
 Extra nagy kettős csavarzattal ellátott rezgéscsillapító gumi pogácsa, extra hatékony rezgés - és zajcsillapítás D65*38 mm 10200 Ft/4 db (még csendesebb a működés, nincs fémes kapcsolat a kültéri és a konzol között, ez már el is nyeli a rezgési energia túlnyomó részét)  12.000 Ft/4db

 Betonfal felár: minden megkezdett 10 cm

 
 5.000 Ft/furat

 Az áramellátási pontig a 1,5 m elektromos kábelen felüli kiépítés

 
 2.000 Ft/m

 Kondenzátum elvezetés 3 m felett

 
 1.500 Ft/m

 Egynél több falazat áttörése rugalmas tömítőanyag visszajavítással

 
 5.200 Ft/furat
 Segédtartó (Vízszintes tartóprofilok a konzolok fogadására vagy függőleges egyedi kiegészítő konzol, ha a helyi előírások miatt ablaküregbe kell szerelni a kültéri egységet, vagy ha az erkély külső oldalára történik a szerelés)  14.000 Ft/pár

 Normál konzol helyett: anyagában rozsdamentes tartó

 
 10.000 Ft/db

 Ha a parkolás díjköteles, a parkolási díj a megrendelőt terheli

 
 Parkolási díj

 5 m feletti telepítési magasság esetén, ha nincs lift, a felár egységesen

 
 8.500 Ft/készlet

 Meglévő klíma szakszerű lebontása hűtőközeg visszafejtéssel

 
 25.000 Ft/db

 Lapos tetőre telepítés felár alapdíja

 
 10.500 Ft/db
 Ferde tetőre szerelés felár alapdíja                                                                                                            30.000
Ft/db
Hóhatár konzol állítható lábakkal                                                                                                                                                                25.000
Ft/db      
 Kondenzátum cső végére speciális INOX végelem rovar és
 rágcsáló bejutás ellen új készülékkel együtt szerelve.                                                      
 6.000
Ft/db
Kondenzátum szivattyú beépítése, ha nem megoldható a gravitációs elvezetés                                             41.200
Ft/db

 Ezenkívül a ferde tetőre való szerelés felára egyeztetést igényel a biztonsági előírások betartásának költségei miatt, amely   nemcsak a beszereléskor, hanem a karbantartáskor is felmerül. A 21/2016. (VI. 9.) BM rendelet 12. § szerint "az ingatlan   felhasználója... biztosítja...a padlástérbe vagy a tetőhéjazat fölé történő felújítás... biztonságos megközelítésének lehetőségét."   Eszerint vagy korláttal ellátott   lépcső-járda szükséges, vagy minden alkalommal gondoskodni kell a leesés elleni védelem egyéni     védőfelszereléseiről, amely a   rendszeres karbantartás költségét is jelentősen megemeli.            

 felmérés
 után   egyedi   ajánlat   szükséges
 Meglévő klíma elszállítása veszélyes hulladékként                                                             6.500
Ft/db

 

WIFI:

A WIFI kiegészítéssel rendelkező gépek helyszíni WIFI ráhangolását nem tartalmazza a fenti díj. A választott berendezés WIFI szükségletének a biztosítása a megrendelő feladata, a klíma beszerelés díja ezt nem tartalmazza. A WIFI összehangolás sikere a megfelelő stabil WIFI környezet. Modellenként eltérő előírások érvényesek.


 

A felszerelés körülményei:


Normál falszerkezetek: gázbeton-, tégla-, rönk vagy gerenda-, szilikát-, könnyű falszerkezet

Normál körülmények: Beltéren legfeljebb 3 méter magasságig, kültéren 5 méter magasságig (létráról végezhető installáció).

A klíma kültéri elhelyezése nem mindig egyszerű, sokszor engedélyhez kötött, illetve pl. műemléknek nyilvántartott épületeken kifejezetten tiltott. Sok társasház esetén a házirendben szabályozott, van amikor a lakók hozzájárulásához kötött lehet.

A kellemetlenségek elkerülése végett, a vevőnek érdemes még a vásárlás előtt tájékozódnia a közös képviselőnél, esetleg a helyi önkormányzatnál. Amennyiben az esetleges tilalom, vagy az engedély hiánya csak a szerelés során derül ki, a vásárlónak ki kell fizetnie a szerelést -ha még csak kiszállítás történt, akkor annak a díját- függetlenül a telepítés meghiúsulásától. A kibontott, részben telepített gépet visszáruzni sem tudjuk.

Szintén gondot okozhat a telepítés külső helyének megközelíthetősége. Optimális esetben a kültéri egység erkélyre, földszinti falszakaszra, vagy alapzatra kerül, de alsó megközelítés esetén a szerelési magasság semmiképp nem lehet 5m-nél több. (Könnyű belátni, hogy a technikus létrán egyensúlyozva, e feletti magasságban már nem képes egyszerre felvinni és tartani a nehéz kültérit, a szerszámokat, és speciális gépeket.) Szükségessé válhat ipari alpinista vagy daru alkalmazása is, ennek költségét a vevőnek ésszerű előre egyeztetnie. A kültéri egység helyének megközelíthetősége, az alatta található értékek takarása, és védelme a vevő felelőssége. (A felszereléshez sokszor el kell keríteni, vagy le kell takarni az alatta található területet, pl. parkoló autók, vagy gyalogos forgalom miatt.)