Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Japán klímák a horvát tengerparton

. Mi az oka annak, hogy a horvát tengerparton sokkal több Japán klímával találkozunk, mint itthon? Bár ez egy teljesen lényegtelen kérdésnek tűnhet, a válasz mégis egyszerre érdekes és hasznos, főleg ha klíma vásárlás előtt állunk!

Magyarországon megszokhattuk azt, hogy a házakon látható klímák többsége valamelyik kínai gyártó terméke. Legtöbbször talán a Gree klímákkal találkozhatunk, de jellemzőek még a Midea, a Fisher, az Rcool és a Hisense készülékek is. De mi a helyzet a prémium Japán márkákkal? Ezek a márkák a Daikin, a Mitsubishi, a Fujitsu, a Toshiba és a Panasonic. Magyarországon a Japán márkák piaci részesedése összességében jóval kisebb, mint a kínai gyártóké. 

De mit tapasztalhatunk akkor, ha ellátogatunk a déli szomszédainkhoz, a horvát tengerpartra? 

Érdekes megfigyelni, hogy a horvát tengerparti városkákban ez az arány pont fordított, vagyis többségben vannak a Japán gyártók készülékei, és csak elvétve találunk kínai gyártók készülékeit. A házak falain a Mitsubishi, Fujitsu és Daikin készülékeit láthatjuk a legnagyobb számban, de jellemzőek még a Panasonic és a Toshiba gyártmányok is. 

Vajon mi lehet ennek az oka? Mit kell tudni a Japán márkákról, amik miatt ennyire népszerűek Horvátországban (is)? 

1. Jellemző rájuk a csendes, finom működés, ami különösen a szűk utcákban fontos szempont, ahol közel vannak egymáshoz a lakások.

2. A műszaki megoldásokban a jól bevált, megbízható és stabil technológiákat alkalmazzák. 

3. A hosszú élettartamuk miatt még igen koros készülékekkel is találkozhatunk, amik még mindig stabilan és megbízhatóan ellátják a feladatukat.

4. Prémium anyaghasználat, és megbízható működés jellemzi őket, ami különösen fontos a sós tengeri levegő miatt.

5. Letisztult, sallangmentes formavilág jellemzi őket.


Bár a Japán készülékek magasabb árkategóriát képviselnek a kínai versenytársaikhoz képest, de a fenti szempontokat figyelembe véve mindenképpen javasoljuk megfontolni őket, ha klíma vásárlás előtt állunk!


Néhány kép a horvát tengerparton látható klímákról (a képek Umag belvárosában készültek, de ezek a márkák jellemzőek a teljes horvát tengerparton): 
 


Mitsubishi, Toshiba és Fujitsu klímák egy szűk sikátorban: Panasonic, Toshiba és Fujitsu klímák, és köztük egy kínai gyártmány:  

Az autópályán a fizetőkapuknál is Mitsubishi klímákkal találkozhatunk: 

Ha tehát klíma vásárlás előtt állunk, és a horvát tengerparton fogunk nyaralni, akkor a gyönyörű Adriai-tenger mellett figyeljük meg a klímákat is, és vonjuk le a tanulságokat!

Mit kell tudnom az egyes klíma márkákról? - Olvasd el!

 

Kérjen tőlünk ingyenes megoldási javaslatot még ma,
szívesen segítünk!