Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Tartós fűtés H tarifával

 
Napjainkban egyre inkább elterjedt tény, hogy klímánkkal nem csak hűteni, hanem fűteni is tudunk.
Gyakorlatilag minden inverteres klíma tud fűteni, azonban ha tartós fűtésben gondolkodunk,
akkor mindenképpen érdemes a fűtésre optimalizált klímák közül válogatni.

Kattintson, és tekintse meg, hogy mely klímákat ajánljuk tartós fűtésre, vagy olvasson tovább.

 

TARTÓS FŰTÉS
Tartós fűtés alatt azt értjük, amikor a készüléket nem csak alkalmanként, kiegészítésként, hanem állandó jelleggel, teljes értékűen, a teljes fűtési szezonban szeretnénk fűtésre használni. Ez mindenképp pénztárca-és környezetbarát döntés.

Amire szükség van tartós fűtés esetén: H TARIFA

A H tarifa a hőszivattyúk számára biztosított kedvezményes áramtarifa. Díja megegyezik a mindenkori vezérelt (éjszakai) áram díjával (=23,54 Ft/kWh). Ez a normál áram használatához képest 46%-al kedvezőbb díj. 
H tarifa bekötését igényelheti nálunk és véghezviheti általunk, mivel az e-on regisztrált tagjai vagyunk, villanyszerelői jogokkal. 
A H tarifa mérőt ingyen kapja, de a mérőhely előkészítése költséggel jár. Ennek költsége az Ön jelenlegi villanyóraszekrény állapotától/méretétől/elhelyezkedésétől függően 50.000-650.000 Ft közé esik. 


 
A KLÍMÁVAL VALÓ FŰTÉS

Hogyan működik?

-10°C hidegből meleget tud készíteni egy klíma. Hogyan? A kültéri egység -10°C-on beszívja levegőt, -14°C-on pedig kifújja. Ezáltal kinyer belőle 4°C-t. A rendszer összeadogatja a kinyert meleg levegőt és 30-50°C-os meleg formájában befújja a lakásba a beltéri egységből.

Mitől tiszta?
Attól, hogy nem égetünk el fűtőanyagot, hanem a Nap melegét használjuk.
A nap melegíti a környezetünket és ebből a levegőből mi is tudunk meleget nyerni. Ez úgy működik, hogy a kültéri egység átforgatja magán a külső levegőt, és a benne lévő meleget kinyeri, a beltéri egység pedig leadja ezt a meleget.
 
Mitől takarékos?
Attól, hogy a gázfűtéshez képest is közel felére csökkenthetjük a fűtési számlánkat.
Egy villamos árammal működő fűtőtest meleggé alakítja az energiát. 1 kWh bevitt energiából 1 kWh meleg lesz.
A hőszivattyú 1 kWh energiából akár 6 kWh energiát adhat.
 
Mitől környezetbarát?
Attól, hogy 4-szer tisztább, mint a fatüzelés, 3-szor tisztább mint a távhő, 2-szer tisztább mint a gáz.
Az alábbi diagram ezt jól mutatja

 
 
 
 
Klíma választó
A levegő-levegő hőszivattyú klímáknak van egy olyan csoportja, amellyel az egész fűtési szezonban fűthetünk.
Javasoljuk 3 szempont alapján előszűrni a klímákat.
  1. SCOP adat
  2. Zaj adat
  3. Garancia idő

1.) SCOP-adat
A fűtésre használható klímák rezsi költség szempontjából legfontosabb adata az SCOP-adat. Az éves fűtési energiahatékonyságot az SCOP -adat adja meg a legjobban, ami az angol Seasonal Coefficient of Performance szóösszetétel rövidítése. Minél magasabb az SCOP-adat, annál kevesebb lesz a készülék fogyasztása. A SEER-adat ugyanezt jelenti, csak hűtés üzemmódban. Ennek következtében az a hőszivattyú, amelyik fűtésre kiváló, hűtésre méginkább az!

 

2.) Zaj dB(A)
A következő gyakorlati összehasonlítási szempont a zajosság. Első hallásra ennek talán nincs túl nagy jelentősége. A használat során azonban felfokozódik az ember igényszintje. Idővel alacsonyabb fokozaton akarja majd ugyanazt a teljesítményt. Alacsonyabb ventilátor fokozatnál romlik a hatásfok, és csökken a gép fűtőteljesítménye.
(Ezért is előnyösebb a nagyobb teljesítményű, nagyobb "tüdejű" gép.)

A megadott zaj-adatok értékelése éleslátást igényel. Csak ugyanolyan teljesítményszinthez tartozó adatokat szabad összevetni.

Hangnyomás érték: 1 m-re levegőben mért zaj érték
Hangteljesítmény érték: a gép testén mért zaj érték


3.) Garanciaidő*
1 és 10 év között szóródik. Továbbá a beszerelést is végző kereskedő cégek - ilyenek vagyunk mi is - jellemzően magasabb garanciaidőt adnak, mint a csak kereskedéssel foglalkozó webáruházak.


10 év FUJITSU
10 év GREE
5 év DAIKIN
6 év FISHER
5 év MIDEA
5 év PANASONIC
3 év TOSHIBA
3 év LG 
3 év MITSUBISHI 

*A feltüntetett garanciaidők elsősorban split készülékekre vonatkoznak, és évi 1 vagy 2 karbantartáshoz vannak kötve. Ezzel kapcsolatban, illetve más termékek jótállási idejéről, kérjük érdeklődjön.

A törvényben 1 év garanciaidő kötelező. 

 

Érdekes
Két ügyfelünknek egyidejűleg több klímára is szüksége volt a lakásába fűtésre. Az egyik helyiségbe olcsóbb modellt választottak  - csökkenteni szerették volna a beruházási költséget -  a másikba drágábbat. Egy év használat után mindkettő kész lett volna az árkülönbözetet kifizetni, csak mindenütt a jobbik lenne.

 

Példa

  • Hőtárolós kályhával:   35.000 Ft/hó 
  • gázzal                        15.000 Ft/hó 
  • klímával                       7.800 Ft/hó 

 

Tapasztalatok
Saját: Gázzal 210 ezer Ft volt a fűtésünk, 4 db klímával 110 ezer Ft lett. 


Egyik ügyfelünknél 2013-ban telepítettük a FUJITSU ASYG12LTCA/AOYG12LTC klímát. H tarifát igényeltek az E.ON-tól. 2013-tól a teljes fűtési szezonban csak ezzel az eszközzel fűtötték a teljes házat. Új építésű családi házuk alapterülete: 120 m². A teljes éves fűtési költségük (H-tarifával) : 34.240 Ft/év. A beállított állandó hőmérséklet: 22°C. A ház különösen jól szigetelt.

Ők örömmel osztják meg felhasználói tapasztalataikat, nyugodtan fel lehet hívni őket!

Vajda László és Bóka Adrienn
7146 Várdomb, Kis utca 12.
Telefonszám: 70/246 7967 ; 20/624 0605


A klímaberendezés mozgatja a levegőt. Ez szokatlan lehet, azonban nagy előny, mert ezáltal olyan helyeket is melegít, amelyek korábban nedvesedtek, penészedtek, vagy ahol egyszerűen csak megállt a levegő. Néhány perc alatt az egész helységet bemelegíti.


Egyik új készüléktulajdonosunk azt mondta, már ezért a gyors melegért megérte megvenni ezt a masinát. Bekapcsolás után néhány perccel máris kellemes volt a levegő. Pár hét múlva rendelt a nyaralóba is egyet.


Másik ügyfelünk lakásában korábban minden tavaszra bepenészedett a szoba sarka. 2018-tól levegő-levegő hőszivattyú használatával kezdett fűteni. Láss csodát, a rákövetkező tavaszra már nyoma sem volt a penésznek! Az állandó meleg levegő felmelegítette a korábban pangó hideg sarkokat, és ez megakadályozta a penészedést. Nyugodtan tájékozódjanak nála, Ő is örömmel mesél tapasztalatairól!

Vidákovics Rajmund
E-mail: vidakovicsrajmund@gmail.com
Telefon: 20/484 57 73

 

Kérjen tőlünk ingyenes, személyre szabott ajánlatot!
 

 

 


Ha kérdése van tegye fel, szakértő kollégáink készséggel segítenek.
Ha egyértelmű, válogasson a modellek közt.